HTML

ordibator

A blog Dávidka és szülei mindennapjairól próbál egy-két mondatban beszámolni, de egyes esetekben apukája nem rejti véka alá véleményét közvetlen illetve tágabb környezetükről.

Friss topikok

egü

2008.11.13. 14:42 Dávidkamama

Kérem szépen, új szót tanultunk. Eddig univerzálisan, emberekre, tárgyakra és eseményekre egyaránt érvényes átá alkotta Dávidka szókincsét, természetesen emellett egyfolytában hablatyol, halandzsázik. Tegnap viszont apukája megtanította neki, hogy kesztyű. És kisfiunk szépen mondta: egü.

Kedvenc szórakozása mostanság az álldigálás, néhány másodpercig, akár 6-8 számolásig is áll és diadalittasan, alsó ajkát beharapva nézi, hogy éppen ki nézi.

Aztán letottyan és megy a dolgára tovább. Ha mindkét kezét fogjuk, már szépen halad előre, tity-toty, a nagyszüleivel történt első sétát meg is örökítettük:

 

Így telnek-múlnak a hétköznapjaink, sajnos gyakori lilázásokkal, jövő kedden már megint EEG-re vagyunk hivatalosak... De ezt a szálat inkább nem is folytatom.

 

Nagyon szereti Dávidka a Bölcsődal foglalkozásokat, igyekszünk minden héten egyszer elmenni, ő is szereti, én is színvonalasnak, jó hangulatúnak tartom. És bízom benne, hogy a terápiás hatás is érvényesül valamelyest. Zeneterápián is voltunk már két alkalommal a Gézengúz alapítványnál, egyelőre nem vagyok meggyőzve, de azért nem zárkózom el. Dávidka legutóbb nem érezte olyan jól magát, tény, hogy valószínűleg nem emlékezett már az előző alkalomra, olyan régen voltunk, egyfolytában az ajtóra mutogatott, meg pápázott... Azt gondolom ez elég félreérthetetlen mozdulatsor. Még két-három alkalommal elmegyünk, ha hasonló a reakció, akkor nem erőltetem.

Hihetetlen, hogy mennyi mindent megért már Dávid, a hétköznapi tevékenységekkel kapcsolatosan gyakorlatileg mindent. És ha éppen olyan kedve szottyan, akkor teljesíti is a kéréseimet: leveszi a cipőjét, idehozza a mesekönyvét, visszapakolja a samponokat a kád szélére. Pápázik a holdnak este, megmutatja, hogy a napocska elment aludni, a közértben bepakol a bevásárlókocsiba, a babakocsiban üldögélve megjegyzi az összes kukát, pocsolyát, motort, mindefélét. A maradék időben pedig zsivány vigyorral a kis pocok arcocskáján lépeget kapaszkodva a dohányzóasztal körül, vagy csatakiáltással kísérve teker végig négykézláb a folyosón. A mi kis Prukszlink.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ordibator.blog.hu/api/trackback/id/tr79767124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása