HTML

ordibator

A blog Dávidka és szülei mindennapjairól próbál egy-két mondatban beszámolni, de egyes esetekben apukája nem rejti véka alá véleményét közvetlen illetve tágabb környezetükről.

Friss topikok

helyzetjelentés

2008.08.04. 08:54 Dávidkamama

Hiába fogalmazódik meg bennem csomó eget rengető gondolat, ha sosem jegyzem le őket... Pedig eddig egész fegyelmezetten irogattunk ide, igyekszünk fenntartani jó szokásunkat.

Szóval a helyzet az, hogy mintha egy ideje könnyebb lenne Dávidkával, bár most lehet, hogy elkiabáltam, de úgy veszem észre, hogy egyre nyitottabb az új élményekre, az új emberek iránt, és szülei számára, akik sokat jönnek-mennek, ez nagy megkönnyebbülés. Sejtettem egyébként, hogy a mászás, illetve a tudatos helyváltoztatás képessége komoly mérföldkő lesz ebből a szempontból (is), és valóban... Az, hogy bármikor oda tud menni ahova a kis lelke épp kívánja, egyrészt valami ennivalóan aranyos, ahogy végig pacs-pacsol a lakáson és bekukucskál a fürdőszobába, hogy éppen mi történik, és hát teljesen új távlatokat nyitott meg a felfedezhető világ síkján.

A legutóbbi bejegyzés óta voltunk pár napot Velencén, ahol nagyon jól éreztük magunkat, Dávidka szépen evett, szépen aludt, pancsolt a kismedencéjében a strandon, tapsikolt, beszélgetett nammamával, nappapával, kellemes hosszú hétvége volt. Nagybátyja Kristóf nagyon lelkes és lelkiismeretes bébiszitter, és ő is egyre könnyebben fogad embereket a kis bizalmába, megmutatja mind a hat fogát, kajánul vigyorog, tapsikol, stb.

http://ordibator.blog.hu/media/image/28-06-08_1757.jpg

Az egyetlen "szó" amit mond: átá, univerzálisan érvényes mindenre és mindenkire, igaz, hogy más-más hangsúllyal alkalmazza - ennek értelmezése néha meghaladja szülei idevonatkozó képességeit. "Mama, kidobtam a cumit a kiságyból!:" átá. "Papa, gyere már ki a fürdőszobából!": átá. "Kapcsoljuk be az éneklő, zenélő kiskutyámat!": átá. Következetesen bólogat minden kérdő hangsúlyban hozzá intézett mondatra, illetve ki tudja, még az is lehet, hogy tényleg éhes, amikor bólogat az "Éhes vagy?" kérdésre... Lassan tanulgatja a "Nem"-et is, leginkább akkor, amikor egyértelműen tiltott területhez/tárgyhoz közelít, sandán rámnéz és rázza a fejét: nem.

Ma strandra készülődünk, a zsenik július 18-án megnyitották a Pünkösdfürdői strandot, pont amikor jött a rossz idő... Papa is csatlakozik hozzánk délután, holnap meg már jön a hidegfront.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ordibator.blog.hu/api/trackback/id/tr56599428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása